Week van Gebed 2022 - Licht in het duister

vrijdag 31 december 2021

Van 16 t/m 23 januari 2022, is er weer de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid. Tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen 2022 staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Het thema is deze keer ‘Licht in het duister’.

Gebedsbijeenkomsten in Nieuw-Lekkerland

Christenen in de hele wereld komen in de Week van gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema, Licht in het duister, is dit jaar aangedragen door christenen uit het Midden-Oosten. Ook in Nieuw-Lekkerland organiseren verschillende kerken gebedsbijeenkomsten, maar vanwege de coronamaatregelen zijn deze uitsluitend vanuit huis te bekijken. De link naar de bijeenkomsten kunt u vinden op de website van Keerpunt

De Gereformeerde Ontmoetingskerk besteedt in de ochtenddienst van zondag 16 januari aandacht aan de Week van Gebed. Tevens organiseert deze gemeente de eerste viering op maandagavond. Op dinsdag is het de beurt aan de Hervormde Gemeente Maranatha, op woensdag is er een viering in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Alblasserdam-Nieuw-Lekkerland, op donderdag in de Vrije Baptistengemeente Nieuw-Lekkerland en op vrijdag in de Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg. De vieringen beginnen iedere avond om 19.30 uur. 

Gebedsweek

De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken en MissieNederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. De organisaties ontwikkelden materialen voor kerken en christenen, om invulling te geven aan het thema Licht in het duister. Zo is er een gebedsboekje met dagelijkse overdenkingen en gebedspunten en zijn er materialen beschikbaar voor kinderen en tieners.

Gerelateerde berichten