Diaconaal Jongerenproject

Diaconaal JongerenprojectWij vinden het gaaf om als gemeente om de paar jaar een aantal jongeren naar het buitenland uit te kunnen zenden. Daarom zijn wij als gemeente een Diaconaal Jongerenproject gestart. In eerste instatie voor de jongeren van onze eigen gemeente, maar inmiddels gaan er jongeren mee uit verschillende kerken en kerkgenootschappen.

Werken en leren door het verbinden van 2 werelden.
Dit is het motto waarmee we de jongeren uitzenden naar diverse projecten over de hele wereld.

2021 -> 2022 - Malawi

Voor de zomer van 2022 staat weer een Diaconaal Jongerenproject gepland. Een groep jongeren zal dan afreizen naar Malawi, voor alweer het vijfde project in dit land!

2019 - Malawi

In 2019 is een groep van 21 deelnemers naar Malawi, Likole afgereisd om hier een gebedshuis te bouwen, vergelijkbaar met die gebouwd is in 2017. De groep heeft vooral meegeholpen met het afwerken van het gebouw en het is ontzettend mooi geworden! Deze reis werd ondersteund door reisorganisatie Livingstone.

https://www.diaconaaljongerenproject.nl/malawi-2019-2

2017 - Malawi

In de zomer van 2017 is een groep van 21 deelenemers naar Mudi, Malwai afgereisd onder de vlag van Living Stone. Ze hebben hier een gebedshuis gebouwd, vergelijkbaar met het gebouw dat gebouwd is in 2015.

http://www.diaconaaljongerenproject.nl/project-2017

2015 - Malawi

Deze reis werd ondersteund door reisorganisatie Livingstone. In dit project hebben 17 deelnemers gebouwd aan een lokale kerk in de buurt van de stad Blantyre. Deze bouw geschiedde ook in samenwerking met deze moedergemeente in Blantyre.

http://www.diaconaaljongerenproject.nl/diaconaal-project

2012 - Malawi

In de zomer van 2012 is een groep van 20 jongeren van onze gemeente in Malwai geweest onder de vlag van Living Stone. In dit project hebben de deelnemers klaslokalen gebouwd in samenwerking met de lokale kerk

http://www.diaconaaljongerenproject.nl/diaconaal-project/malawi-2012

2009 - Bolivia

In de zomer 2009 is een groep van 11 jongeren van onze gemeente in Bolivia geweest onder de vlag van World Servants. Hier hebben 40 deelnemers twee klaslokalen gebouwd en een sanitaire voorziening geplaatst.

http://www.diaconaaljongerenproject.nl/diaconaal-project/bolivia-2009

Kijk voor informatie over onze projecten op www.diaconaaljongerenproject.nl

-