Gespreksgroepen

Verdiepingsgroep

Kom je niet altijd toe aan het houden van stille tijd? Wil je je wel in de bijbel verdiepen, maar lukt het niet echt? Benieuwd naar hoe anderen in het geloof staan? Kortom: ben je toe aan regelmatige verdieping in de Bijbel samen met anderen? Kom dan een avondje meedoen met onze verdiepingsgroep! De naam zegt waarnaar we zoeken: verdieping in het Woord van God. Op een verdiepingsavond ontmoeten we elkaar, lezen we in de Bijbel, behandelen we gespreksvragen en bidden we samen. Dit doen we met het boekje 'Jezus beter leren begrijpen'. We komen om de week samen op maandagavond.

Vrouwengespreksgroep

We zijn een groepje zusters die tweewekelijks op de woensdagochtend bij elkaar komen bij één van de deelnemers. Vorig seizoen zijn we begonnen met het boekje ‘1 Petrus/vreemdelingen ver van huis’ geschreven door Nelly van Kampen-Boot. Ook het komende seizoen gebruiken we dit boekje. Het dient als leidraad voor de gesprekken die uiteindelijk alle kanten uitgaan. Niets is onbespreekbaar. Ieders mening wordt gerespecteerd. Het is fijn om een open gesprek met elkaar aan te gaan, je veilig  te voelen en te horen hoe een ander tegen geloofsvragen aankijkt.

Gesprekskring op zondagavond

Een aantal jaren geleden zijn we met enkele gemeenteleden een bijbelstudiegroep begonnen. Per maand komen we één keer bij iemand thuis bij elkaar. Aan de hand van een bijbelstudie met gespreksvragen lezen we met elkaar uit de bijbel en denken en praten er met elkaar over. Het is goed om zo met elkaar tot opbouw van ons geloof bezig te zijn. Als u ook een Bijbelstudiegroep op wilt gaan starten samen met bijvoorbeeld mensen uit de gemeente willen wij u hier graag over informeren. Momenteel zijn er twee gespreksgroepen actief.

Gesprekskring op woensdagmorgen

Een aantal gemeenteleden uit Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Groot-Ammers komt op woensdagochtend bij elkaar om met elkaar de bijbel te bestuderen. We doen dit bij de deelnemers thuis, we werken dit seizoen met het boekje Bijzondere vrouwen zoals jij en ik: Marta en Maria.

We bestuderen thuis een hoofdstuk en gaan daarover met elkaar in gesprek. Maar er is ook ruimte om persoonlijke dingen die we meemaken in ons leven te delen met elkaar. Onze groep bestaat op het moment van schrijven uit 8 personen.

 

-