Kerkdiensten voorlopig alleen online via KerkTV

vrijdag 18 december 2020

Afgelopen maandag richtte onze premier zich in een televisietoespraak tot het Nederlandse volk. Hij sprak zijn grote zorg uit over het feit dat het aantal besmettingen in ons land maar blijft toenemen en hand in hand daarmee ook de ziekenhuisopnames. Geen andere weg ziet onze regering dan het land op slot te doen. Dat betekent het sluiten van een groot aantal winkels en zoveel mogelijk thuis werken. Zelfs de scholen zijn dicht. De gedachte daarachter is dat er op tal van plaatsen te veel bewegingen zijn en daardoor te veel contactmomenten waardoor het virus de kans krijgt zich te verspreiden.

Officieel mogen de kerken nog met dertig mensen samenkomen. Als Hervormde gemeente willen wij onze bijdrage leveren door het aantal bewegingen zo veel mogelijk te beperken. Dit in lijn met de adviezen van de landelijke kerk. Daarmee nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Dit alles betekent dat met ingang van zondag 20 december de diensten alleen nog via ‘Kerkdienst gemist’ en de kerkradio te volgen zullen zijn.

De voorlopige einddatum is zondag 17 januari 2021.

 

Gerelateerde berichten