Bijbelleesrooster: Leve de liefde, genieten van seksualiteit

zondag 30 oktober 2016

Seksualiteit is een gave van God. Een gave waar we ten volle van mogen genieten. In de kerkgeschiedenis zijn er andere stemmen opgegaan. Dat was soms niet zonder reden: seks is zoals alle gaven van God geen doel op zichzelf. Als het dat wel wordt kan seks ook tot een hoop narigheid leiden. Seksualiteit is in psychologische en relationele zin een spannend ding: genieten en worstelen kunnen dichtbij elkaar liggen. In onze vreugde en in ons verdriet wil onze goede God gekend zijn.

Bijbelleesrooster 31 t/m 5 november 2016

Dit Bijbelrooster is bedoeld als voorbereiding op de verdiepingsdienst op 6 november 2016 over Hooglied. Voorafgaand aan elk van de diensten is er een leesrooster van een week gemaakt waarmee je toe kunt lezen naar de dienst en kunt mediteren over het gelezene. Het leesrooster is geschreven op de tekstindeling van de NBV.

Dag

Hooglied

Ter overdenking

Maandag

7:7-13 en

Pred 9:7-10

Hooglied laat het ons meemaken en Prediker voegt het ons toe: Geniet van de gaven van God! Hoe is het voor je om deze positieve woorden over het genieten van seksualiteit te lezen?

Dinsdag

5:2-16

Liefde en seks kunnen ook lijden met zich meebrengen. Hoe gepassioneerd zij ook is voor hem, toch mist ze hem, hij is weg. Het is goed om ook stil te staan bij de pijn die liefde en seks met zich mee kunnen brengen. Pijn als je geliefde er niet meer is. Pijn als je je seksualiteit niet zo kunt beleven met je partner zoals je zou willen. Pijn als je worstelt met je homoseksualiteit. Pijn op zoveel manieren. God kent die pijn. Zullen we voor elkaar bidden?  

Woensdag

6:1-7:6

Dan ontstaat er weer contact, het verlangen wakkert verder aan en vindt haar hoogtepunt in de verzen die volgen op het gedeelte wat we vandaag lezen. Er zijn gezinnen die Hooglied aan tafel niet lezen. Wat leer je eigenlijk over God en jezelf als je dit gedeelte leest?

Donderdag

Ef 5:1-20 en Hebr 13:4

De Bijbel is ook helder over seksualiteit en zonde. Seksuele zonden zetten onze relatie met elkaar en Christus op het spel. Zou dat de begrenzing kunnen zijn van ons seksleven?

Vrijdag

Gen 1: 26-28

Adam en Eva moeten zorgdragen voor de schepping. Wij als gemeente ook voor onze kinderen. Bij elke doop zeggen we dat weer tegen elkaar. Hoe kunnen we hen leren hun lichaam te waarderen, goed met de ander om te gaan en hoe kunnen we hen beschermen tegen talloze zaken die in onze cultuur op hen afkomen? Zullen we vandaag bidden voor de kinderen en jongeren van de gemeente?

Zaterdag

Gen 2:18-25

De mens wordt niet (als de dieren) geschapen “naar zijn aard.” De mens (man en vrouw) wordt geschapen naar Gods beeld. Voor Gods aangezicht juicht Adam: eindelijk een gelijke aan mij! Seks hangt samen met elkaar leren kennen en elkaar een plaats gunnen, herken je dat?

Gerelateerde berichten