Maranathakerk raakt opslag voor rommelmarkt in Nieuw-Lekkerland kwijt

zaterdag 6 februari 2021

De jaarlijkse rommelmarkt van de Maranathakerk, een mooi evenement waarbij de opbrengst voor een gedeelte ten goede komt aan goede doelen, gaat verder zonder opslag voor rommelmarktspullen.

Als langere tijd was bekend dat opslag aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland niet meer voor de langere termijn beschikbaar zou zijn door bouwplannen. Zolang als het kon heeft de Maranathakerk er spullen opgeslagen en het doel was om in april 2020 een markt te kunnen organiseren.  Helaas bleek dat met de huidige Corona regelgeving destijds niet mogelijk en ook in de eerste twee kwartalen van 2021 verwachten de kerk geen markt te kunnen organiseren. Het zoeken naar een betaalbare opslag voor de spullen in Nieuw-Lekkerland is niet gelukt. Wel heeft de kerk opslag kunnen regelen bij diverse bedrijven in de regio voor de eigen materialen van de markt. De opslag aan de Middelweg wordt nu leeggehaald en de spullen krijgen zo veel mogelijk een goede bestemming.

Goede bestemming voor ingezamelde spullen

Voor de verzamelde spullen van de afgelopen 1,5 jaar heeft de kerk mooie bestemmingen gevonden:

  • Kringloopwinkel stichting GAIN in Nieuw-Lekkerland
  • De Hoop GGZ in Dordrecht
  • Geef het Dordt een stichting, die nauw samenwerkt met de sociale dienst in Dordrecht. Hiermee worden vele cliënten van het Leger des heils van meubels voorzien.
  • Daarnaast is er contact met organisatoren van andere markten in Nieuw-Lekkerland voor het overnemen van spullen.

De komende weken gaat de opslag helemaal leeg en beraden wij ons als kerk wat we gaan doen als het wel weer mogelijk is om een markt te organiseren.

 
 
 
 
 
 

Gerelateerde berichten